Продължаване на процедурата по преместване на Музея на авиацията и възстановяването на оригиналния вид на Военния клуб обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров и министърът на отбраната Георги Панайотов.

„Музеите на Пловдив ще се увеличат с още един и гостите на града ще имат възможност да се запознаят с прекрасните експонати, с които разполага музеят към момента, но нямат възможността да ги видят, защото те се намират извън града“, сподели кметът Здравко Димитров.

„Трудности при преместването на музея, могат да се окажат по-старите експонати, които могат да бъдат повредени, но ще направим необходимото“, обясни министър Панайотов.

През месец март и април са издадени заповедите за допускане на ПУП за част от имотите на Министерство на отбраната във връзка с преместването на музея по тяхно искане, които се намират на територията на община Пловдив, уточни главният архитект Димитър Ахрянов. По думите му процедурите от страна на държавното ведомство могат да продължат.

„Оптимист съм за ремонта и възстановяването на оригиналния вид на сградата на Военния клуб на пл. „Централен“. Тя е емблематична за Пловдив с голяма историческа стойност и се надявам проектът да се реализира“, коментира още кметът Здравко Димитров.

Преди срещата в Община Пловдив министърът на отбраната Георги Панайотов сподели, че е посетил авиобаза Граф Игнатиево и е разговарял с военнослужещите там.