Ярка феерия от въздействащи на сетивата платна ще събере ценители на модерното изкуство на 1 октомври, когато в галерия Нирвана ще бъде открита изложбата на Аршак Нерсисян „Живописни разкази“.

В галерията на Ники Младжов, известна като един от най-представителните центрове за изкуство у нас, Аршак ще покаже картини, рисувани през последните 2-3 години.

Смели сюжети, някои от които автобиографични, използване на страхотна цветова палитра и незабравим стил на рисуване - всичко това ще озари трите зали на галерия Нирвана, където Аршак ще покаже най-новите си шедьоври.



Аршак Нерсисян е роден в Армения, завършва художествената академия в Ереван, специализира в Литва и Латвия. Има изложби в целия свят, негови картини притежават ценители в различни кътчета на планетата.

Интересен факт е, че Аршак пристига през 1994 г. в България като представител на фонд "Културата на Армения", но остава у нас като свободен художник от 1996 г. и получава българско гражданство през 2014 г.



Аршак е един от най-експресивните художници на нашето съвремие и картините му винаги привличат вниманието на ценителите. Изложбата на Аршак в галерия Нирвана ще бъде открита от проф. Аксиния Джурова.