Сериозно количество неразграден амфетамин е открито в черния дроб, урината и червата на Пламен Куцаров. Дрогата не е достигнала до кръвта и това дава основания да се предполага, че арестантът я е погълнал час преди смъртта си, пише в. “24 часа”.
Не е ясно дали той е носил наркотика, или му е бил даден от полицаите, които са го конвоирали през деня. В 8 часа сутринта, когато Куцаров е прибран по пижама от дома си, е бил претърсен. В последните си часове живот той е бил пускан до тоалетна без белезници.
Днес късно следобяд е била издадена заповед за арест на тримата полицаи от конвоя и шофьора на колата. Те са били в отпуск заради инцидента.

“Количеството амфетамин е сериозно, но вероятно не е смъртоносно”, е бил първият извод на съдебния експерт. Той е изпратил заключението, а след това е била назначена фармакологична експертиза. “Не искаме да изтича информация за експертизата, за да не се пречи на разследването”, обясни градският прокурор Николай Кокинов.
Най-вероятно Куцаров е починал, след като главата му е била притисната силно към краката и някой много тежък човек е седял дълго време върху него. Не се е задушил от качулка, защото такава не е имало. Ръцете му били вързани на гърба. Разследващи случая “Куцаров” са силно притеснени от факта, че някой достатъчно дълго време е седял върху него, защото арестантът целия ден не се е държал агресивно, напротив – бил е притеснен и изплашен.

Полиграфът не е отчел влияние на амфетамини върху него, но категорично е доказал, че Куцаров лъже, че не участва в групата за отвличане. Според експерти той е починал, преди да му бъде направена експертиза на гласа, която трябваше да изясни дали е водил преговорите за освобождаване на Киро Цигането.

Припомняме, че срещу 8 служители на бившата ГДБОП са образувани дисциплинарни производства заради смъртта на Куцаров. /БЛИЦ