Осъденият на три години затвор за педофилия бивш депутат на Атака Владимир Кузов поиска връщане на делото на Софийски градски съд. Това искане той изрази чрез адвокат си пред най-висшата инстанция - ВКС, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Владо Кузов поиска от съда повече информация защо от Софийски градски съд са го оправдали по втори пункт, а от Апелативния съд по трети. Според него няма нито един свидетел, който е присъствал на сексуалния акт с рома Кирил. Според него тогава момчето е било под 14 години и то не е могло да има ерекция. Осъденият депутат попита съда как тогава е възможно той да извършва секс с момчето.
Според адвоката на Кузов- Беров, има допуснати нарушения и наказанието не е справедливо. Фактите били неправилно установени, а Апелативният съд не е направил цялостна проверка на всички материали, които са представени като доказателства. Защитникът на Кузов недоволства, че в обвинителния акт не е посочена точната година на престъплението, както и мястото, където е извършено. Липсата на точна година и фактът, че в обвинителния акт са посочени три подлеза, където е извършено престъплението, пречило на адвоката на Кузов да подготви защитата.

Върховният касационен съд обяви, че ще се произнесе в срок. Милан Николов, БЛИЦ