Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места има заснежени и заледени пътни участъци, които пътните служби обработват. Заледявания има на проходите Петрохан, Република и Шипка и по високите места в районите на Кула и Белогродчик. Това съобщават от националната агенция "Пътна инфраструктура".
Поради мъгла е намалена видимостта до 100м. в района на Кнежа и Ботевград и до 150м. в района на Севлиево.
Затворенит са проходите Твърдица - Елена (движението се осъществява през прохода "Вратник"), Етрополе - Златица, Арабаконак , Троян - Кърнаре, Върбица - Сунгурларе.
Въведени са следните ограничения в движението на товарните автомобили: да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан и Шипка и по пътя Сливен - Ичера, да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница и Дюлински проход. 
Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и пътя Батак - Доспат.
Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Сливен - Стара река, а преминаването на леките автомобили трябва да е с вериги.
Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Вехтово - Друмево /Шуменско/(обходен маршрут- Шумен -Овчарово -Друмево), Опанец - Долна Митрополия - Тръстеник - Оряховица и Ясен - Търнене - Петърница - Беглеж.
Опасност от падащи камъни и свлачища има на прохода Троян - Кърнаре, по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, района на Козница, Кресненското и Искърско дефиле. /БЛИЦ