Първият българин носител на черен колан по таекуондо ще води ново предаване “Силата на духа” по стартиралата вчера нова екотелевизия VTV.
Предаването е седмично, ще има и две повторения. То е за езотеричното, духовното необяснимото и мистичното, ще разкрива тайните на голямото семейство на източните бойни изкуства, каза за агенция БЛИЦ Найденов. “Силата на духа” ще надникне в забулените в мистицизъм тайни и окултни общества, ще осветлява историята и философията на Изтока. Валерий Найденов и съсценариста и главен консултант на предаването д-р Дориян Александров ще разказват за пътя, които са изминали Моисей, Христос, Петър Дънов, Ванга, Буда, Конфуций, Преподобна Стойна и други духовни учители.
В предаването ще има основен тематичен филм, в студиото Валерий Найденов ще кани изявени личности в областта на езотеричните и бойни изкуства, световни светила в тази област също ще са гости. Валерий завършва икономика, по-късно получава и докторска степен, владее пет езика. Очаква се най-атрактивните световни имена, които гостуват в България и практивуват бойни изкуства да беседват с Валерий Найденов в студиото. Той е международен инструктор и международен съдия по таекуондо. Заместник председател е на Асоциацията на българските командоси. 10 години Валерий Найденов живее в ЮАР – пребивава в Йоханесбург и Кейптаун. Става директор по развитието на таекуондото в Южна Африка и създава свой клуб, чийто състезатили обират зланите медали на Черния континет. Африка завладява съзнанието на Валерий. “Когато веднъж отидеш там не можеш да забравиш Черния континент за цял живот. Там те пленяват отношенията между хората – представители на 11 племена, облеклото, разговорите, уважението, саваната и безкрайното лято, казва Найденов, който тази събота ще се въплъти в ново амплоа на водещ и автор на тв предаване.  “Силата на духа” стартира тази събота от 13,30 часа по VTV. /Мария Друмева, БЛИЦ