Жалбата на бургаcката лесбийка Вяра Маринова Иванова, която преди година след грандиозен скандал уби любовницата си, бе разгледана от състав на Апелативния съд в Бургас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град. Убийцата обжалва наложената й присъда от 8 г. затвор по обвинение за умишлено убийство.
На 4 септември 2007 г. в Бургас, след скандал, вследствие на силно раздразнение подсъдимата е умъртвила чрез нанасяне на удар с кухненски нож в областта на корема приятелката си Таня Герчова Начева.
Двете били в силно обтегнати отношения, като пострадалата имала намерение да се изнесе от общата квартира в работническото общежитие в бургаския комплекс "Славейков".
Силната ревност на подсъдимата била провокирана от пострадалата вечерта преди убийството. След употреба на алкохол, Иванова не е успяла да овладее гнева си, блъска на земята приятелката си и нанася удар с кухненски нож в областта на корема. Смъртта настъпва след силен кръвоизлив.
Пред Апелативния съд Вяра Иванова не оспорва фактите по случилото се, но твърди, че не е имала умисъл да убие Начева. Всичко е станало случайно, според нея в резултат на афект. Съдебният състав ще се произнесе с решение по делото в законовия едномесечен срок. /БЛИЦ