Община Летница готви 3 проекта по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от администрацията, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града. Единият е за ремонт до 3 млн. евро на улична мрежа в града и в селата Горско Сливово, Кърпачево и Крушуна. Вторият е за 10 млн. евро и цели подмяна на водопровод и канализация, и създаване на минипречиствателни станции. Третият проект ще е съвместна разработка на местната общинската администрация и Европейски клуб - Летница, неговата основна задача ще е изграждането на туристически център и изготвянето на туристическа маркетингова стратегия за района, включваща откриването на разни туристически продукти, рафтинг и велопътеки.
Отделно по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" Община-Летница и сдружение "Шанс и подкрепа"-Трявна ще кандидатстват както с проект, касаещ осигуряването на домашни помощници и домашни асистенти за хора с увреждания и лица, нуждаещи се от постоянна грижа, така и с проект за деинституционализация на Дома за деца в с. Крушуна, който да осигури питомците му с нужната подготовка за живота после края на пребиваването им в социалното заведение.
Кметът на Летница д-р Красимир Джонев предвижда още и изграждането на обществена трапезария с 16 хил. лв. от Фонда за социално подпомагане до края на 2009 г.. Тя ще осигурява топъл обяд на местните сиромаси.
Градоначалникът замисля и ремонт за 120 000 лв. на пенсионерския глуб в Летница по линия на "Красива България". Въэстановителните дейности ще са най-вече за покрива на клуба, фасадата, помещенията на първия и втория етаж, двора и оградата.  / Гергана Димитрова, БЛИЦ