Един от двамата подсъдими за подкуп бивши шефове във фонд "Републиканска и пътна инфраструктура" - Любомир Лилов, призна изцяло вината си и заяви, че не е оспорвал доказателствата, които прокуратурата е събрала срещу него. Лилов призна за схема, по която срещу заплащане са били уреждани проекти, отхвърлени от специализираните комисии на фонда.
Той е подсъдим, че са поискали с Иван Владимиров подкуп от 50 хиляди лева от архитекта Георги Янев. Парите са били предназначени за прекатегоризирането на земя до Велико Търново, върху която може да се строи. Според прокуратурата половината от сумата е била предназначена за другия подсъдим Иван Владимиров.
Адвокатите на Владимиров представиха документи, че баба му е тежко катастрофирала и се налага той да се грижи за нея, затова искат той да бъде пуснат от ареста.
След самопризнанията си Лилов поиска от съда да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Адвокатите на Владимиров заявиха, че не е необходимо да бъдат разпитвани повече свидетели, тъй като според тях делото вече е било изяснено. Делото ще продължи през ноември. /БЛИЦ