Липса на сърдечно-съдови специалисти във ВМА-София отложи делото срещу бившия районен прокурор на София Славчо Кържев, който е изправен пред съда по две обвинения. От ВМА-София не са изготвили експертиза за проблем със сърцето на подсъдимия, която беше насрочена на предното заседание. От военната болница са казали, че в момента нямат сърдечно-съдови специалист и са пренасочили съда към Трета градска болница.
От там обаче все още не са избрали екип, който да се произнесе по здравословните проблеми на подсъдимия. Така съдът пренасрочи делото за 19 май, когато се очаква произнасянето по експертизата да бъде извършено.
Славчо Кържев е подсъдим, че в периода първи април - девети юни 2004 г. е превишил правата си и е взел функциите на съдия, решавайки две граждански дела в столицата. Той настоявал ищецът Георги Стоянов да намали граждански иск на стойност 31 хил. 154 лева или да се откаже от него изцяло. По другото обвинение прокурорът е склонявал през 2002 г. друг магистрат Петьо Петков да се откаже от лек автомобил “Опел Вектра”, който тогава е бил спорна собственост. Милан Николов, БЛИЦ