"Литекс" отказа спаринга с холандския "Веендам", след като треньорското му ръководство прецени, че този мач ще дойде в повече на футболистите, които дни по-рано имат тежки проверки с белгийските "Локерен" и "Андерлехт", съобщи днес клубният сайт на ловчанлии.
Според него "оранжевите" ще изиграят 5 контроли до края на подготовката им в Холандия. Първата от тях ще е на 12 юли срещу "Го Ахед Игълс, а подир него ще са контролите срещу "Локерен", "Андерлехт", "Цволе и "Макаби Петах Тиква". По специална програма продължават да се готвят французинът Уилфред Нифлор и защитникът Пламен Николов. Двамата правят упражнения под контрола на доктора Ивайло Димов. Очаква се Нифлор и Николов всеки момент да започнат да тренират с топка, а малко по-късно и да се включат в заниманията наравно с останалите.
В същото време Станимир Стоилов ошашавил холандски фотограф, дошъл да снима за местен вестник тренировката на "Литекс" в базата "Златно лале". Фотоджията останал изумен от уменията на наставника на "оранжевите". След края на сутрешното занимание Мъри разпоредил Тодор Тодоров да застане на вратата и го засипал с канонада от удари, две трети от които били гол. Холандският фотограф специално помолил да влезе на терена, за да снима отблизо шутовете на Стоилов. Репортерът обещал, че в следващия брой на вестника водещата снимка на спортната страница ще е на българския треньор, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч. /БЛИЦ

.