Лияна Панделиева: Козунакът за 175 лв предизвиква истерия, защото...
Истината е, че на пазара се намират изделя за всеки джоб, категорична е журналистката, която дори добавя, че редовно закусва с пакетиран козунак вкъщи
Козунакът за 175 лева предизвиква истерия, защото някой може да го плати или защото твърде много хора не знаят как се прави козунак? Така започва поста си във фейсбук журналистката Лияна Панделиева.
Ето как продължава той:
"То са клетви, то са възмущения. Добре де, влизате в супера и купувате козунак за 5 лева и теглите "една яка" на онези, дето наместо да купят 35 козунака и да ги ядат чак до края юни, ще платят споменатата сума. А ние дори още не сме чули офертата на госпожа Петкова, която вероятно ще го направи вегански Там каква ще е цената, направо не ми се мисли!
Рекох да сметна колко ще излезе моят, дето ще го връткам самичка! Брашно 2 кг, захар, олио, масло, прясно мляко, яйца, бадеми филирани, бадеми белени цели, два вида стафиди, 250 мл. амарето и съм вече на около 50 лв. за продукти. Ако добавя труд - да кажем 10 лв. на час, още 70 лева. И като сложим и тока, който не е само за печенето, а и за духалката, за да е възможно най-висока температурата в кухнята...
Истината е, че на пазара се намират изделя за всеки джоб. У нас купуваме редовно за закуска един пакетиран козунак със стафидки. Вкусен е, ароматен е. Като искам да е супер-най, ами меся го аз и това отнема 7 часа.
Но въпросът не е просто КАК е възможно цената на козунак да е 175 лева - вероятно го месят девици с гърди по изгрев, а други моми доят млякото за него и гонят кокошките по къра баш преди да почне месенето - а КОЙ, КОЙ ще го купи и колко са тези КОЙ, дето ще си позволят подобно разточителство.
Ма нидейти страда! Тези са такива некадърници, че в ужаса си колко нищо не могат да сътворят в кухнята, дори такива пари ще дадат, да не се изложат.
Затова от мен: маята прясна, млякото високомаслено, маслото - германско, от вечерта всички продукти на топло и от заранта почвайте месене и History Channel да налива знания - накрая е хем вкусно, хем още малко сме се образовали А печенето - на 160 градуса!
Айдеее, наслука майсторици на козунаците!"
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук