Тежко е състоянието на единия от полицаите, които пострадаха при катастрофата на АМ "Тракия" този следобед, съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги". Другият от двамата пострадали полицаи е бил закаран в болницата в Пазарджик. Все още няма информация за неговото състояние. 

Извънредно! Полицай лежи в локва кръв на АМ "Тракия" СНИМКИ

Пътният инцидент с участие на полицейски автомобил е възникнал след 14.30 ч. днес в района на 107 км на АМ "Тракия", посока Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. По предварителни данни лек автомобил "Форд" блъснал отзад патрулна кола на ОДМВР-Пазарджик, която оказвала съдействие при полагане на маркировка.

Водачът на лекия автомобил, причинил катастрофата, е задържан. Движението към Бургас се отбива през пътния възел на Цалапица, пише "Фокус".

Хора, които в момента се намират на АМ "Тракия", свидетелстват за абсолютен хаос в движението на автомобили.

Пълен абсурд на АМ "Тракия" след адското меле с патрулка ВИДЕО

Свидетели от мястото споделиха, че няма полиция, която да отбива движението по-отрано, така че шофьорите да не навлизат на магистралата. За да избегнат задръстването, шофьори са принудени да карат в аварийната лента, при това в обратна посока. Те подчертаха да се избягва участъка и ако на някого му се наложи да пътува, да избира алтернативни маршрути.

"Няма никаква регулация на полицията, пълен хаос, колите се движат в двете посоки в едното платно, което е предпоставка за друго ПТП. Няма как да предупредим идващите. Трябва да има някаква полиция, която да регулира и да отклонява в другата част на платното. Колите отиват до произшествието, връщат се в аварийната лента. Пътуваме в посока Пловдив, но много вероятно повечето пътуващи да са за Бургас. Това не е нормално, в двете посоки да хвърчат коли и да няма грам полиция, никаква. Откакто сме тръгнали, почти до Пазарджик сме, няма полиция", споделя един от очевидците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук