Ловеч продължава да е в бедствено положение вече близо денонощие. Вчера кметът на общината Минчо Казанджиев обяви тревога точно в 12 ч във връзка с повсеместните обилни снеговалежи и снегонавявания.
Градоначалникът огласи, че заради аварии без ток са 8 населени места, изключени от напрежение са 21 трафопоста в Ловеч и е затруднено снабдяването с основни стоки и услуги, и почистването на улици и пътища. За преодолявене на кризата са затворени за движение пътищата между селата Лисец - Баховица; Йоглав - Тепава; Дренов - Дойренци и Слатина - Владиня. На "ВиК" АД -Ловеч е разпоредено да се вземат извънредни мерки за осигуряване на водоподаване на населението в засегнатите населени места.

Не по-малко бе и напрежението в цялата област Ловеч. Вчера около 00,35 ч. ТИР "Мерцедес" закъса между Роман и Ябланица. Влекачът бе издърпан от трактор на Районна пътна служба-Ябланица. Към 05,20 ч от Летница известиха, че общинският център, който се електрозахранва от гр. Левски, е без ток.
В същото време директорът на Ловешкия зоопарк д-р Феодор Вацов съобщи, че две покривни телени конструкции са рухнали под натиска на снежната покривка в ловешкия зоопарк днес. От тях едната е над клетката на водоплаващите птици, а другата - над външната площадка към помещението на кафявите мечки. Тепърва ще стават ясни щетите. Инцидентът в мечешкото обиталище е особено неприятен, тъй като в момента клетката се обитава от две едномесечни мечета и майка им Йоана. Няма опасност за здравето на рунтавите пеленачета, но ремонтът ще обезпокои излишно семейството. /Гергана Димитрова, БЛИЦ