С още два комплекса ще порасне село Лозенец, община Царево. След получаване на строителни разрешения към края на годината ще започне изграждането им, предаде кореспондетът на БЛИЦ в Бургас.
Испанската фирма Iberdrola Inmobiliaria Sau е инвеститорът на новия курортен комплекс “Корал бийч елит“, който ще бъде изграден в землището на Лозенец. Проектът е на архитектурно бюро “Стефан Добрев - архитектура и дизайн“ ЕООД. Комплексът ще бъде на площ 120 дка на мястото на бившия къмпинг “Корал“.
Територията е обособена на пет зони със свободно и свързано застрояване. Между отделните постройки са предвидени градини и басейни, детски площадки, обекти за обществено обслужване и пешеходни зони, водещи към морето. Апартаментите ще бъдат 2500 на брой, толкова ще бъде общият брой на откритите и закрити паркоместа. Комплексът ще предлага лукс. Като визия той е съвременен, но е решен в традиционния за черноморското крайбрежие стил, познат от Созопол и Несебър, а материалите са предимно дърво и камък. Край плажната ивица етажността е ниска и терасовидна. Тя се увеличава плавно към вътрешността и достига до пет нива. В местността Караагач до село Лозенец върху площ 8481 кв.м инвеститорът “Стимекс 6“ ЕООД започва изграждането на друг ваканционен комплекс - “Сий панорама“. Той е проектиран с хотелска сграда и 17 индивидуални къщи. Хотелската сграда включва общо 39 апартамента. Къщите са с площ от 191 кв.м до 414 кв.м. На територията на ваканционния комплекс са развити още зона за отдих, детска площадка, открит басейн, ресторант, бар, 17 закрити и 17 открити паркоместа. Проектът е дело на “БГ конструкшънс“ ЕООД. Завършването на комплексите е предвидено за май 2010 г. /Марина Шиварова, БЛИЦ