Любопитни и интересни факти за храната, които може и да не знаете

Благодарение на съвременните технологии и изобретения ние имаме достъп до някои наистина екзотични храни. Трудно е да повярваме колко различни неща се отглеждат и произвеждат из целия свят.

Запознайте се с тези 26 факта за храната, за които вероятно дори не сте подозирали.

Първоначално 7Up се е казвала Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda.

Зелените камби представляват неузрели версии на червените или жълтите.

Индийското орехче е забранено в Саудитска Арабия, тъй като би могло да се използва като халюциноген.

Уреята се използва при някои цигари за подобрение на вкуса.

Чесънът, за разлика от бананите, отблъсква комарите.

Карамелът е изобретен от арабите и е бил използван от жените в харемите.

От Япония се изнася почти същото количество сой, колкото и от Нидерландия.

Исландските пивовари правят бира от китове.

Гъбите имат по-големи сходства с хората, отколкото с растенията.

Дълго време доматите са били смятани за отровни, тъй като са били бъркани със специфичен токсичен плод, силно наподобяващ чери.

Някои древни култури са забелязали, че когато разрежеш една ябълка вертикално на две половини, можеш да забележиш сходства с женската генитална система. Ако пък я разрежеш вертикално, би могъл да видиш магически пентаграм.

Ако запушите носа си, ябълките, картофите и лукът ще имат един и същи вкус.

Хризантемата е един от официалните символи на Япония, освен това се консумира като храна.

Водата в кокосовия орех може да се използва за заместител на кръвната плазма, тъй като е стерилна и има точното ниво на pH.

Японският сладолед се среща в най-различни вкусове, включително кактус, октопод, пилешки крилца, рак, сурово конско месо и биволски език.

Някои видове ягоди са генетично модифицирани посредством рибни гени.

Много червила съдържат рибни люспи.

Зелените картофи са една от най-често срещаните причини за соланиново отравяне.

Човешките косми, четината и пилешките пера понякога се срещат в хляба.

Хлебчетата и сиренето в черните бургери се оцветяват посредством бамбуков въглен. Черният цвят на кетчупа и лука пък е вследствие от мастило на октопод.




Източник: obekti.bg