Професионални протестиращи, които от година блокират софийските улици и носиха ковчези и черни чували пред дома на бившия премиер Бойко Борисов, отново бяха активирани от кукловодите си. Този път те са пратени под прозорците на главния прокурор Иван Гешев.
 

Малобройната агитка се предвожда от отлъчения от църквата Дионисий, изгоненият от ДАНС Росен Миленов и уволненият в понеделник от поста на заместник-министър на регионалното развитие Тодор Стоянов. Същите организираха протест и пред ДАНС преди три седмици, когато блокираха с часове бул. „Черни връх“. Парадоксалното бе, че докато протестираше на улицата Стоянов вече бе част от ръководството на МРРБ. Към трупата от сряда се очаква да се присъедини и Георги Георгиев от „БОЕЦ“.
 
Общото между всички улични метежници е, че с искането си за оставка на обвинител №1, обслужват интересите на разследвани и обвинени от прокуратурата олигарси. Един от тях е Васил Божков, който сам призна, че е поръчител на протестите от 2020 г.
 


Васил Божков: Абе, няма да събереме сто и осемдесе" депутата. Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, щото мо"е да му орежем правомощията без да променяме Конституцията.
 
Мъж: Да. Те.
 
Васил Божков: Нали тя казва мандата какъв е и колко е, ама точно клви правомощия има са описани в Закона за съдебната система. Там моле го променим без Конституция.
 
Мъж: Да.
 
Васил Божков: Като го напра'име фигурант като Президента, точно клво ше ни вреди Гешев...
 
...
 
Васил Божков: Кво ше кажеш за протеста?....Даже сега създаваме Щаб на протеста малко да ги обедина, че, нали, (не се разбира) шик'ви лумпени.Божков: Ако не им бях налял десет-петнайсет хиляди,
 
Мъж: Да.
 
Васил Божков: протеста ше се сведе до, до две хиляди и разни политици да минат, да ги поздрават, да (не се разбира) до тях и т"ва е.... Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите.
 
Мъж: Нали? Е т'ва е.
 
Васил Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щот' тя е тълпа, не мо'е да се затичва.
 
Кой е праща шайката метежници под прозорците на Гешев днес и утре е реторичен въпрос. Отдавна е ясно, че мафията няма интерес от силна прокуратурата, която е показала, че е готова да разследва всеки, стига за това да са налични годни за съда доказателства. 
 


Уволненият заместник-министър Тодор Стоянов докато протестира пред ДАНС


Отлъченият от църквата метежник Дионисий