На магистрала "Хемус" в района на Витиня в посока София се пропускат леки коли, но към 17.15 ТИР е препречил платната в посока Варна и движението сега временно е спряно в тази посока, съобщават от "Пътна полиция". Сняг вали в цялата страна с изключение на крайните западни и източни райони. Движението е затруднено от снегонавявания поради силния ватър. Пътните служби продължават разчистването на заснежените участъци.

Отворени са проходите Ришки и Шипка. През Ришкия - товарните автомобили да са с вериги и биз ремаркета и полуремаркета; през Шипка - всички автомобили да са с вериги.
Изключително усложнената метеорологична обстановка в района на Сливенска област /бурен до 100км/ч вятър, придружен от снеговалеж и заледяване на пътната настилка/, наложи затварянето на двете главни пътни артерии в региона – гл.път ІІ-66 /Сливен-Н.Загора-Стара Загора/ и гл.път І-6 /Сливен-пътен възел “Петолъчка”-.Бургас/. Пътната обстановка е изключително тежка, като почти във всички направления има аварирали автомобили, които се нуждаят от помощ. По направлението Сливен – ПВ”Петолъчка” два товарни автомобила са блокирали движението и предстои отстраняването им от шосето за освобождаване на пътя. Движението в тази посока е пренасочено презЯмбол. Изключително сложна е обстановката в планинската част на общините Сливен и Котел. Препоръчваме да се предприемат пътувания само при изключителна необходимост, тъй като се очаква повсеместно заледяване на пътната настилка, което ще затрудни още повече движението на всички видове МПС. Екипи на  полицията и гражданска защита предприемат мерки за отстраняване на възникналите проблеми. 
Затворени за движение са:
- платното на магистрала “Хемус” на Витиня /за посока Варна/ заради закъсали тирове. По платното за посока София се пропускат периодично леки автомобили.
- Проходът на републиката
- София-Плевен при с.Радомирци от закъсал ТИР.
- Павликени – Свищов заради закъсали тирове до с. Батак
- Петрохан – заради снежна лавина на територията на област Монтана
- Търговище – Омуртаг / на пътя София – Варна/ заради закъсали тирове и технологично почистване.
- Сливен- Петолъчката – заради закъсали автомобили и автобуси, и силен вятър. Обходният маршрут е през Ямбол и Стралджа.
- София- Варна до Севлиево, заради 2 тира и автобус. Образувала се е дълга колона. Има обходен маршрут: Севлиево- Габрово – Дряново – В. Търново.
- Затворен е Дунавци – Шипка в Старозагорско заради навявания
- Стара Загора – Нова Загора заради катастрофирали автомобили до с. Оряховица.
Всички автомобили задължително да се движат с вериги, забранено е за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Рожен,, Пампорово, Превала,Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Батак- Доспат; в общините Девин и Чепеларе.
От "Пътна полиция" изискват товарните автомобили да се движат с вериги – във Врачанска област, Ришки проход, Радомир- Кюстендил-Гюешево, Русе - Разград, Русе- В. Търново, Слънчев бряг – Обзор / По този път не са взети мерки за разчистване, има закъсали автомобили/.
Товарните автомобили задължително трябва да ползват вериги, забранено е движение на камиони с ремаркета и полуремаркета по пътищата Благоевград - Станке Лисичково, Г. Делчев- Петрич през Папазчаир, прохода Вратник /Сливен Елена/, Котленски проход / Котел- Омуртаг/ и прохода Печинско.
Забранено е за товарни автомобили с ремаркета в цялата Русенска област.
По пътя Разград- Шумен- Русе – се движат само леки автомобили с вериги
Заради усложнената обстановка и опасност от оставане дълго време в колони и задръствания “Пътна полиция” предупреждава водачите да не предприемат пътувания днес, вечерта и през нощта особено в Северна и Североизточна България. /БЛИЦ