Няма нищо вярно в твърденията на обвинения в пране на пари Евелин Банев - Брендо, който обвини директора на Националната следствена служба Бойко Найденов и говорителя на главния прокурор Маргарита Попова в натиск върху свидетел. Това е установила проверката на прокуратурата, съобщи пред Дарик радио зам.-главният прокурор Валери Първанов.
На 9 октомври в сутрешен телевизионен блок Банев каза, че Найденов и Попова са притискали съкилийника му Валентин Димитров да даде фалшиви показания, с които да уличи Банев в убийството на основната свидетелка срещу него. Тогава Брендо прочете в ефира нотариално заверена декларация от Валентин Димитров, с когото бил в една килия в ареста на националното следствие. По думите на Брендо съкилийникът му имал "интересна среща" с Найденов и Попова. Срещата била на 22 септември и на нея Димитров бил увещаван да свидетелства срещу Брендо. Двамата висши магистрати поискали Димитров да каже, че Банев е имал телефон в килията и говорил по него дни преди убийството на Йорданка Запрянова. Според Брендо Попова и Найденов настоявали Димитров да свидетелства, че Брендо се е хвалел пред него в килията, че е убил Константин Дишлиев и че парите му са от трафика на наркотици. Самият Димитров се обади в телевизията, за да потвърди истинността на декларацията.

Зам.-главният прокурор Валери Първанов  обясни, че проверката е показала, че мобилните телефони на Димитров, Найденов и Попова не са се намирали в района на Съдебната палата в деня и часа, в който се твърди, че са се срещали със съкилийника на Брендо. Трите GSM-a са били на различни места, каза Първанов. 

Потвърдили се и думите на директора на националното следствие, който каза, че в посочения ден е бил на конференция с представители на ОЛАФ и вицепремиера Меглена Плугчиева /БЛИЦ