"Днес времето ще бъде динамично, очакват се валежи. Силни градушки не се очакват. Неблагоприятните явления ще бъдат изместени по отношение на количествата на валежите. Те ще бъдат повече в югозападните и централните южни райони. Ще има гръмотевична дейност", това каза в ефира на "България сутрин" по Bg On Air синоптикът Петър Янков. 

Той посочи още, че в събота денят ще бъде топъл с температури от 27 до 34 градуса. 

"В ранните сутрешни часове в неделя ще започнат процеси на извалявания. Има отново условия за образуване на "македонска депресия", която ще донесе интензивни валежи в Западна България. Тя се характеризира със силни ветрове, но бързо отминава", допълни синоптикът. 

Янков отбеляза, че в неделя времето ще бъде с превалявания преди обед, а следобед с повече слънце. 

"Активните атмосферни процеси през тези дни и през следващата седмица ще бъдат под знака на атлантическите нахлувания. От тях се спускат хладни вълни, които бързо преминават през Балканите от запад на изток и затова се наблюдава усилване на вятъра", добави още той. 

"От 1 до 9 юли валежите у нас ще бъдат често явление, главно с атлантически нахлувания. Нашето Черноморие ще бъде приветливо, с по-малко валежи", завърши Петър Янков.