Има вероятност да бъде сменен шефа на Национална Агенция "Пътна инфраструктура" Димитър Иванов, научи Агенция БЛИЦ.
Той в момента е в болница и има сърдечни проблеми, казаха от НАПИ. В понеделник е влязъл в болница, не се знае кога ще излезе. "Все пак не е на 20 години", обясняват от там. Миналата седмица се явил за малко да подпише някакви пощенски документи, е единствената информация, която имат пътните.
Информацията е, че Иванов ще има двама заместника, които обаче не могат да бъдат назначени от НАПИ. Министерският съвет е този, който трябва да реши кои точно заместници да назначи. Тези заместници няма да имат самостоятелни ресори, а само ще подпомагат дейността на изпълнителния директор. "Правят спекулации със здравето на шефа на НАПИ, не може така да се говори", коментират за БЛИЦ от Фонда.

Димитър Иванов бе назначен за изпълнителен директор на Национална агенция "Пътна инфраструктура" през август. Той е инженер по техническа кибернетика. Преди това е работил като изпълнителен директор на Инжстрой София ЕАД, бил е член на Управителния съвет на Промишлено строителство холдинг ЕАД, представител на „Херман Кирхнер холдинг" за България, съветник на УС на концерна REWE, проект-мениджър на инвестиционната програма на Билла България, проект мениджър по недвижими имоти и инвестиционната политика на Мetro International за България, ръководител на търговското бюро във Франкфурт на Майн.

Преди Иванов да заеме поста, за изпълнителен директор през февруари бе назначен Милош Александров Поцков, който замени пък подалия оставка Веселин Георгиев. Тогава като мотив за оставката си Георгиев посочи създалата се след 3 януари т.г. ситуация във Фонд РПИ след ареста на двама висши служители с подкуп.

Десислава Вангелова, БЛИЦ