70-годишната баба Емине спаси Биляна Панюкова от Осиково да не стане третата жертва, паднала под ножа на мъжа си Манчо. Това установи разследване на “24 часа” на трагичните минути във вечерта на 4 февруари, когато Манчо подпали къщата на тъста си Мурат Парапанов и закла двете си деца Еди и Иво.
Останал със съмнения, че съпругата му може и да се е спасила от горещия дом, Манчо се върнал обратно там, за да заколи и Биляна. Емине, която е етърва на бабата на Биляна Фикра, обаче я заключила в банята и така спасила живота й. “Чух Манчо да вика от улицата: “Къде е Биляна да я заколя? Заклах децата си, сега и нея”, спомня си Емине, която живее в 2 стаи на първия етаж. Тя видяла Биляна и веднага я завклякла в банята. Там двете се заключили, а някой от събралите се да гасят пожара, извикал на Манчо, че жена му е изгоряла. Тогава убиецът спокойно тръгнал пеша към близкия баир и оттам гледал как цялото село спасява горящата фамилия.

Роднини на голямата фамилия си спомнят, че преди година убиецът вързал на един стълб край гробището жена си Биляна. После я затворил в багажника на колата си и я държал там 3 часа. Откакто преди година се върнал със семейството си на село, работа не е пипнал.

Припомняме, че обгорялата при пожара Биляна и до днес се бори за живота си. Тя беше приета  болница с 85% изгаряния и досега са й направени няколко операции.  /БЛИЦ