До момента няма никакви съществени отклонения от общото състояние на Мануела, съобщиха за БЛИЦ от ВМА. 19-годишната Мануела Горсова, която около 21.30 ч. снощи се завърна в България с полет от Тел Авив, е настанена в реанимацията на болницата. Майка й е неотлъчно до нея. Мануела бе повече от десет месеца на лечение в клиника в Израел, след като пострада тежко през 2007 г. при катастрофата, предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки на 5 август 2007 година.
Изследванията на Мануела ще продължат още 4-5 дни.  Към края на деня ще се събере екипът от лекари, за да преценят и да съставят програма за лечението и рехабилитацията на момичето от тук нататък. Засега няма точна картина какво може и какво не може да прави сама. Важното е, че външният вид е добър - като цвят на лице, лигавици. При будната кома е много относително да се правят оценки какво може и какво не може, коментира говорителят на ВМА Румяна Станимирова. 
По думите на родителите й състоянието на Мануела след лечението в израелската болница се е подобрило видимо, но все още тя не говори и не се храни нормално. Лекарите обаче дали надежда, че до няколко години тя ще се възстанови напълно, каза баща й Красимир Горсов при завръщането й вчера. 

След приключване на всички прегледи Мануела ще  бъде транспортирана до семейния дом във Велико Търново, където ще продължи лечението й. Лекарите смятат, че занапред тя ще се възстановява по-добре в домашна среда сред близки и приятели.
От катастрофата край Приморско, при която загина 24-годишният Петър Петров, за лечението на Мануела са изразходвани близо 300 хил. долара, пресметна бизнесменът Петър Христов, който е един от големите дарители в кампанията за подпомагане на пострадалото момиче. Над 200 хил. лв. бяха събрани от участниците в различни благотворителни инициативи. Миналото лято бащата Красимир Горсов се забърка в грандиозен скандал, след като камери го уловиха, че залага големи суми на ротативки. Петя Шекерлетова, БЛИЦ