Пострадалата при катастрофата, предизвикана от Максим Стависки, Мануела вече пише. “Азис” е първата й дума, написана саморъчно, след като й е показана снимка с въпрос: “Кой е този?”. Това съобщава в интервю за утрешния брой на в. “24 часа” бащата на момичето Красимир Горсов.
“Психотерапевтите, които работят с нея, казват, че промяната при Мануела трябва да се търси в лицето й. Лично аз видях такава промяна, не си внушавам, очичките й са живи, лицето й е бодро”, споделя Горсов. “Дори и малък, но напредък има, тя не стои на едно място”, допълва той. Бащата пояснява, че Мануела не говори, както пишат някои медии. “Няма физическа възможност за това. Но разбира всичко, което й се казва. Отговаря с жестове и мимики. Най-големият й напредък е, че вече пише с химикал – от единични думи до кратки изречения от по няколко думи и така ни отговаря. Помни състоянието си преди катастрофата, знае, че е пострадала тежко, че й предстои дълго и трудно лечение, че не е в България, а в Израел”, пояснява Горсов. По повод обвинението на прокуратурата за злоупотреба с доверие и че от сметките на Мануела са изтеглени 130 770 лева Горсов казва, че няма никакви притеснения. “Акълът ми е другаде, концентрирал съм енергията си към детето”, коментира той. “Тепърва ще се доказва всяко едно от обвинения за липса на пари, както и за какво са изразходвани. Това, че не са в сметката, не означава, че са проиграни на хазарт”, казва още Красимир Горсов. “Убеден съм, че ще докажа харча на всеки лев и обвинението за злоупотреба с доверие ще увисне”, категоричен е той.
“Единственият човек, който може да ме съди и пред когото съм виновен, е бизнесменът Петър Христов. Харчил съм негови пари за хазарт”, признава Горсов.
По повод скандалните кадри с ротативките Горсов казва, че е “наясно какви са били постановките”. “Имало е специална поръчка да се намери компромат за мен или семейството. Оказа се, че няколко месеца съм бил следен, за да ме хванат в крачка и ударят. На 19 август излязоха записите в казиното, а информацията ми е, че още от края на май са правени едни от първите снимки. Това показва, че всичко е подготвяно старателно и е изчакан определен момент. Целта е била да се променят обществените нагласи в полза на друг”, разкрива той.
"Преди трагедията с Мануела съм залагал суми. После преодолях проблема. След катастрофата месеци наред бях в стрес. Подписал съм няколко декларации във ВМА, че Мануела може да умре при някоя от операциите, които й правеха. Първите три месеца всяка сутрин, преди да стигна до стаята й, виждах как по коридорите изнасят колички с трупове, покрити с бели чаршафи и се питах дали не е тя. Будил съм се в съня си и съм тръгвал от квартирата през нощта към болницата, за да се уверя дали е жива. Месеци живях в такъв срив и страх. През февруати опасността за живота й бе преодоляна и тогава изпаднах в някаква дупка, сринах се. За първи път посегнах към хазарта",  разказва бащата.  "Но след станалото и удара, който посегнах от съдбата, съм се заклел в душата си, че повече няма да се докосна до игрален автомат", допълва той.  
Горсов се кълне в дъщеря си, че не е писал заплашителния смс до журналистката Миролюба Бенатова. "Не само че не съм го писал, но и през ум не ми е минавало да отмъщавам", казва той.
"Нашето семейство на Стависки никога няма да може да прости. Все повече се убеждавам, че той не желае такава прошка", заявява още бащата на Мануела. /БЛИЦ