Адвокат Марин Марковски се е отказал да брани Волен Сидеров, защото имали различни стратегии за по-нататъшната защита, това заяви популярният адвокат пред Агенция БЛИЦ. Категоричен съм в едно - че Волен Сидеров е невинен в това дело и смятам, че той в момента зад гърба си има добър и опитен защитник, който ще докаже невинността му.

Както БЛИЦ съобщи, Марковски, който е един от двамата защитници на Волен и Капка Сидерови, се отказа да защитава клиентите си. Мотивацията му е липса на разбирателство с подсъдимите. По този повод Сидеров каза, че другият му защитник, Явор Нотев, се справя добре и сам. Раздялата между подсъдими и защита станала съвсем културно.
Агенция БЛИЦ припомня, че поради същите причини популярният адвокат Марковски се раздели и с Валентин Димитров - Вальо Топлото, непосредствено преди негово дело в Софийски районен съд. "Ако Валентин Димитров ме беше послушал когато с него имахме подобни разногласия, то щеше да отърве тези 5 години, които получи от съда, обясни пред Агенция БЛИЦ Марин Марковски. Той предложил на Топлото да се съгласи със съкратеното производство, но скандалният екс шеф на Топлофикация му отказал. "При него имаше процедура, с която можеше да се отърве само с пробация, което беше нормално наказание", заяви опитният адвокат.
"Ще видим как ще се развие делото на Сидеров. Той може да е бил опитен журналист и да е добър политик, но в правото имам повече опит", завърши адвокат Марин Марковски.
Милан Николов, БЛИЦ