Групата “Людмил Стойков – Марио Николов” съществува само в главите на някои полицаи с мислене от 80-те години. Написаното в доклада на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ е тип “рекъл – казал”, заяви в предаването “Тази сутрин” по бТВ предприемачът Марио Николов.
Той добави, че с Людмил Стойков никога не са имали общ бизнес, а ги свързва приятелство от 15 години. Двамата бизнесмени са обвинени за източване на пари по САПАРД, а в доклад на ОЛАФ е посочено, че тази група се ползва от покровителство на държавата. Те обаче бяха категорични, че никога не са имали общ бизнес. Имаме съдружие единствено във фирмата “Еврофриго”, а това не означава общ бизнес, обясни Николов. Участието ми в тази фирма е 48 процента и от нея не съм получил нито лев приходи, добави Стойков. Той уточни, че никога не е имал интерес към селското стопанство и бизнесът му е бил в туризма и стоманодобива. В тази фирма бяхме съдружници, защото имаше един финансов дълг към Стойков от моя баща и мой дълг беше да го компенсирам. Затова му предоставих възможност да купи на преференциални цени 48 процента от тази фирма, каза Марио Николов.
Людмил Стойков заяви, че още днес ще прати писмо до главния прокурор и до Върховна касационна прокуратура, за да ги информира, че е готов да се срещне със служители на ОЛАФ. Нека да ми задават каквито искат въпроси, готов съм на очна ставка с всички и нямам никакви притеснения, каза бизнесменът. Освен това той добави, че е готов да бъде изслушан и от парламентарната комисия по вътрешна сигурност.  Нормално ще е ако президентът се разграничи от мен заради атаките, който продължават вече година и половина. Аз ако съм на негово място бих постъпил по същия начин. Не съм търсил подкрепа от никого, нека някой да каже че съм търсил подкрепа от Георги Първанов, каза Людмил Стойков. Той обясни, че е спонсор на президентската кампания на Първанов. Превел съм 50 хиляди лева по банков път, всичко е напълно законно и с платени данъци, уточни Стойков.

Нямам нищо общо със САПАРД и няма никакви доказателства срещу мен, каза Стойков и добави, че е изненадан от твърденията на ОЛАФ. Нека да го докажат, да приложат дори и само косвени доказателства, но когато става дума за такъв случай, трябва да има доказателства, а не да се говори политически, посочи Стойков. Соченият за негов бизнес партньор Марио Николов заяви, че негови фирми имат реализирани проекти по САПАРД, но Стойков никога не е разбрал, че получава пари по САПАРД. Не съм го уведомявал за проектите си, заяви той. Николов призна, че има реализирани 6 проекта по САПАРД на стойност 14 млн. евро, а субсидията по европейската програма е 7,5 млн. евро. Те са реализирани по всички правила, добави предприемачът. Има внос на заешко месо от Китай, той е по всички правила на законодателството и Европейския съюз е разрешил свободния внос от тази страна, обясни още Николов. /БЛИЦ