"Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря за усилията, за вярата, за смелостта. Днес София е права, че иска промяна, но трябва още една седмица, в която гражданите да покажем, че може да се обединим, да бъдем над партийните си пристрастия, когато се борим за промяната в София и за по-добър живот на всички ни!"


Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в първото си изказване след приключване на изборния ден. 

Тя ще се яви следващата седмица на балотаж заедно с досегашния кмет на столицата и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. 

Ето какво каза още Мая Манолова:

"Поздравявам и другите кандидати на промяната, те са достойни хора, които защитаваха каузата си въпреки натиска и ударите. 

Резултатът, който показахме днес, означава, че можем да спрем корупцията, еднопартийния монопол, мръсния въздух във властта и на улицата. 

Не уважавам хората, които се спотайват. Не ги питах кои са, нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата, кражбите и силовата власт. 

София няма нужда от усмихнато лице, параван, зад което се крие всичко това. Гражданите искат личности, които могат да носят персонална отговорност. 

София ще има балотаж. Осъзнавам отговорността, която ми възлага вотът на хората. Със същия хъс, с който се борех досега, ще продължа да се боря и следващата седмица. 

Промяната е възможна, промяната е близо. Изборът е свещено право. Предстои да изберем между диктата и демокрацията. Предстои да направим избор дали да отворим вратата и през нея да влезе свободната воля на гражданите на властта. Изборът е свещено право, използвайте го, София означава мъдрост."

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!