Българка в Дания преживява истински ужас, след като установява, че върху детето й е било оказвано насилие. Кошмарът се оказва още по-голям, защото разбира, че синът й е бил малтретиран от самите учители. 

Ето какво разказва на стената си във Фейсбук Христина:

"Взех си детето днес с това от училище! Снимки от пръстови отпечатъци върху ръката на 11-годишен!

Когато се обадих на директора, той не вдигна, върна ми обаждане след 2 часа, че историята е различна, но и тук е голямата драма, аз бях в училището. Отидох да взема ключа от вкъщи и всичко стана за 5 мин.

Когато казах, че искам да го видя един от учителите влезе и дойде след малко да ми каже да изчакам. Пак се върна в стаята и дойде друг учител, който ми обяснява, че синът ми бил "цяла сутрин провокативен!"!

Докато говорехме, синът ми се появи на вратата и двама учители го издърпаха в другата стая! Скочиха след тях и виждам един от тях седи на пода с ръце на главата, а други двама го вкарали в стая и го дърпат!

Влетях вътре и казах, че си тръгва с мен! При което ми се скараха, че по време на пандемия не ми е разрешено да влизам в училището!

Казах, че ако до 5 секунди не се появи на вратата, ще вляза пак. Идва той, разплакан и без телефон. Било му наказание! Тръгнах да се връщам, при което той изтича да си го вземе - явно вече съм изглеждала дори и за него страшна.

Вкъщи направих снимките. Бяха по - видими преди да се приберем, но пак се вижда колко нередно е отношението от учителите! Звънях в общината, където изпратих и снимките! Говорих и с полицията и утре ме чака среща с Детския департамент.

Обадих се и на други родители, които споделиха за случаи на системно насилие над деца от същия клас и рефренното извинение на учителите и директора, че децата лъжат! Сега ще имаме среща за обща жалба и среща с организации за защита правата на детето.

Това е в Дания! Страна, в която насилието е забранено. От полицията ми казаха, да не го изпращам повече в това училище и че ще се образува дознание - разследване и пр. Сега, ще се успокоя, ще преспя и ще напиша мейл със снимките до няколко датски медии!"