След толкова много хули по адрес на сина ми Димитър Симеонов искам да разкажа историята му. Това заявява пред "Стандарт" майката Величка Симеонова, след като името му нашумя около бившата му приятелка Виктория Димитрова, участничка в "Мюзик айдъл".
"Мелодрамата с нейната слепота я направи популярна за сметка на сина ми, който е с параноидна шизофрения и от 4 години живее в свой измислен свят, далеч от реалността. Поболя се след драматичната си раздяла с Вики. На 36 години той е с пенсия от 69,30 лв. и прекарва във вцепенение по 10-12 часа в продължение на седмици", разказва тя. Димитър живее в стар блок във варненския квартал Аспарухово с майка си, баща си и по-голямата си сестра. Зарязал е барабаните и след последните изяви на Вики в музикалния конкурс казал на родителите си, че трябва да се приготви, защото го чакат. "Страхувам се да не сложи край на живота си, защото Виктория беше принцесата за сина ми", казва днес разтревожената майка. Тя е данъчен служител, бащата Симеон е известен варненски китарист, познат в гилдията като Монката.

Романът на талантливия музикант с Вики започва през 2004 година, след завръщането им от турне в Южна Корея. "През лятото дойдоха у нас в Аспарухово за първи път заедно", припомня си майката Величка. Тогава Митака наема вила в Евксиноград и репетира за работа в чужбина с банда от 5-6 музиканти, сред които и Вики като певица. Нещо не се получило и останали у нас. "Тогава ми направи впечатление, че никой от близките й не потърси Виктория. Тя непрекъснато ходеше с някакъв молитвеник и не правеше нищо, защото била зле с очите, имала 10 диоптъра и при претоварване можело да й се отлепи ретината. Може би е имала прогресивно очно заболяване", гадае жената, но си спомня, че синът й носел торбите, вдигал тежките предмети и готвел, за да не се претовари Виктория. След като за половин година изхарчили неговите 15 хиляди евро, заминали при бабата и дядото на Вики в монтанското село Якимово. "Живяха там 8 месеца и през това време 3-4 пъти са идвали във Варна. Никога не са давали повод, че нещо помежду им не върви. Опитаха да си купят къща с 13 хиляди евро, които Вики бе взела от продажбата на наследствен апартамент в Монтана. Беше ги дала на Митко, защото баща й бил комарджия и можел да ги изхарчи", казва Величка. През май 2005 година Митко купува сватбен пръстен и различни бижута на своята принцеса. Заедно с Вики подготвят медицински свидетелства и обявяват, че скоро ще се женят. В началото на юни, при последното им пристигане във Варна Митко се оплаква, че напоследък все по-често губи памет. Купуват му лекарства, но състоянието му се влошава и той изпада във вцепенение с блуждаещ поглед. При това положение Виктория заявява, че Митко е много болен, не може да му помогне и ще извика баща си, за да я прибере от Варна. Викат линейка, за да откара музиканта в психиатрията за лечение, както и полицейска кола, в случай че започне да буйства. Те пристигат заедно с таксито, с което Виктория си тръгва. "Разделихме се с прегръдки и най-добри чувства, а синът ми гонеше таксито и викаше след Виктория: "Бейби, върни се! Остани, бейби!"
Какво е станало по пътя до София, където на другия ден се е освидетелствала, че е малтретирана, не знам", разказва още Величка Симеонова, която недоумява неочаквания обрат. Димитър е откаран в психиатрията и майката вижда грозната картина на психично болен, който пикае от горния етаж върху главата на сина й, застинал на прозореца. Оттогава започва телефонният тероризъм на Виктория и близките й за парите от апартамента. Звънят денонощно в дома им и заплашват, че ще ги унищожат докрай. Не помага и смяната на телефонния номер. Стига се дотам, че болният бяга от болницата, тегли 14 вместо 13 хиляди евро и ги дава на Вики и баща й, като оставя последните си 5 евро за кадем, обяснява още майката. /БЛИЦ