Синът ми е искал медийно внимание, защото никой не му е обръщал такова, а срещу него е проявена несправедливост от страна на неговия познат Петър Ганев. Така Рени Димитрова, майката на Мирослав Блажев - Атила, който отвлече автобус с 37 пътници, обясни постъпката на сина си в предаването „Пропаганда” на Дарик радио.
Димитрова не е забелязала признаци на лудост в Мирослав, не е бил агресивен. Тя разказа, че имал силно главоболие след инцидент с колело, когато бил 12-годишен, и това била причината за престоя му в психиатричен диспансер. Там лекували с лекарства епилептичните му гърчове.
19-годишната Розинка Костова, приятелката на Мирослав, призна, че Петър Ганев, който стана причина за действията на Мирослав Блажев на 27 януари, се опитал да я прегази с кола на 1 август в София. Тя била бременна в шестия месец, отишла до магазина, който е до дома му, и тогава той се опитал да мине с колата си през нея. По думите на Розинка, има свидетел на инцидента, но той не искал да говори, защото бил приятел на Петър. /БЛИЦ