Площадките от затворен тип са един концлагер. Там ще има и вълнения, и има болни хора. Това заяви пред Нова телевизия експертът по антитероризъм проф. Николай Радулов.
На същото мнение бе и преводачът Мажд Алгафари. „Тези хора имат нужда от храна. Ако те са в тази площадка и далеч от населеното място, как ще си напазаруват неща от първа необходимост. Това също ще доведе до протести”, посочи той пред Нова телевизия.

„Ние не пазим границата. Няма политическа воля. Ако тези хора работят на границата, ако полицаите бяха квалифицирани, нямаше да се налага да се правят площадки, лагери и т.н. Границата трябваше да бъде затворена”, подчерта Радулов.  

От своя страна Мажд Алгафари предупреди, че от афганистанците може всичко да се очаква. „Те са непредвидими. 90% от тези, които влизат у нас, са от най-долнопробните села. Не могат и името да си напишат”, предупреди той.  

И двамата бяха категорични, че докато трафикантите диктуват правилата, в България ще влизат мигранти. „В момента тук е разграден двор. Ако бъдат осъдени още на входа, те ще разберат, че в България не се преминава лесно”, подчерта Алгафари.

„Само чрез спазването на законите ще бъде спрян трафикът”, отсече проф. Радулов.