С викове „Оставка", „Мафия" и „Искаме си парите" работници от металургичния комбинат "Кремиковци" посрещнаха министрите, които пристигаха за редовното заседание на кабинета тази сутрин. Протестиращите и в момента са пред сградата на правителството. Движението по бул. "Дондуков" в посока МС е спряно при пресечката с ул. "Раковски".
Почти 2000 човека преминаха  от пл. "Александър Невски" до пл. "Независимост" и блокираха за кратко движението по булевардите „Цар Освободител" и „Дондуков".
Повече от един час представителите на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" Васил Яначков и Людмил Павлов стояха в сградата на Министерски съвет.  Двамата влязоха вътре, за да предадат декларация с исканита на протестиращите за изплащане на заплатите за август и септември, и за осигуряването на средства за нормалната производствена дейност на комбината.
Металурзите са на бойна нога от три дни, когато ръководството на комбината взе решение да започне поетапно спиране на доменните пещи. Те не са получавали заплати за август и септември. Вчера те прекараха една работна смяна около сградата на Министерството на икономиката и енергетиката. Късно снощи енергийният министър Петър Димитров обяви, че държавата ще съдейства готовата продукция на Кремиковци на стойност 24 млн. лв. да бъде продадена максимално бързо, за да могат да бъдат изплатени всички заплати.
Тази сутрин Петър Димитров заяви по бТВ, че е неизбежно замразяването на производствени мощности в комбината и ще останат на работа само 3 500 човека, които ще са заети в чистото производство и столичани трябва да занаят, че вече няма да дишат мръсен въздух. Останалите 1200 работника обаче ще бъдат съкратени, посочи Димитров. /БЛИЦ