Изминалата една година бе изключително успешна и силна за Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по повод годишнината от създаването на БАБХ.
През тази година приоритет за агенцията ще бъде проверките на кухните в ресторантите и хотелите. <br /> <br /> Инспекторите ще влязат зад луксозните витрини, поясни министърът. Те ще проверяват начина на съхранение на храните и начина на приготвяне. Освен това ще се следят системите за контрол. Например дали местата за хранене в заведението отговарят на работните места в кухните.<br /> <br /> От своя страна, председателят на Агенцията по храните д-р Йордан Войнов заяви: &bdquo;Искаме да въведем правила и контрол за хората, които приготвят храна да бъдат с нужната квалификация&rdquo;. Те трябва да спазват хигиенните норми, подчерта още той. Акцентът ни през тази година ще бъде да продължим да налагаме стандартите на храните, добави Войнов.<br /> <br />