Тарторът на подземния свят по Южното Черноморие Димитър Желязков-Очите е приет около 18:30 часа по спешност в специализираната кардиологична болница в Бургас „Сърце и мозък“, пише "Флагман".


Пулсът му е бил 200, а сърцето му е излязло от ритъм. Долната и горната му граница непрекъснато се изравнявали.

Няма данни за състоянието му към този момент.

Считаният и днес за главатар на наркоразпространението и рекета, въпреки близо 3-годишния му престой зад решетките, се е почувствал около 17 часа в необичайно за добрата му кондиция състояние.

Бил в апартамента си в Несебър, днес не е спортувал, както обичайно, казал около обед на Антигона – жената, с която живее вече 15 години, че не се чувства добре.

Смятал, че е някакъв летен вирус, усещал, че организмът му е отпаднал. В следобедните часове обаче започнал да вдига рязко кръвно и усетил, че сърцето му не е в ритъм.

Близък до семейството съобщи за Флагман.бг, че е видял Антигона, Желязков и цялата им охрана в Спешното в Несебър около 17 часа, след което е бил транспортиран по най-бързия начин към МБАЛ „Сърце и мозък“ в Бургас.

Става ясно още, че Желязков е поставен на специална апаратура, която трябва да върне сърцето до няколко часа в ритъм, ако това не стане ще се пристъпи към по-сериозни действия от страна на кардиолозите.

Сформиран е екип за наблюдението му. Смята се, че това са усложнения след прекаран тежък ковид в ареста.

Припомняме, че 49-годишният главатар на ОПГ от 12 души бе пуснат от Спецапелативния съд в София на 22 юли и оттогава се намира в Несебър с електрона гривна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!