„След седмици на атаки, черна PR кампания и откровено газене на авторитета на „Пирогов“, днес уволниха директора на спешната болница професор Асен Балтов.

Изчегъртаха го по техния извратен начин, по който продължават да изхвърлят всеки ден и доказаните професионалисти от МВР. Изчергърта го един лекар, който дори няма лекарски права, за да помага на хората“, избухна във фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов.

"Работих заедно с професора още от първите дни на нашата обща битка с пандемията от COVID-19.

Тогава, когато още никой не знаеше колко коварен е врагът, нито какви протоколи трябва да спазват нашите медици, за да лекуват успешно техните пациенти“, написа още Маринов.

Той разказа, че по същото време се чудел как професор Балтов успява да издържи. „Защото той не бе на бойния си пост в „Пирогов“, само когато идваше при нас в щаба, за да дава своите професионални съвети и оценки. Благодарение на експертизата на лекари като професор Балтов, професор Мутафчийски, професор Кантарджиев, ние като правителство успяхме да намерим верния път и да се справим с пандемията.

За да оставим на чегъртачите държава без пандемия и масов риск за живота на хората“, категоричен е Младен Маринов. „Професоре, за мен беше истинска чест да работя с Вас рамо до рамо! Надявам се, че един ден отново ще работим заедно в полза на всички български граждани!“, написа още бившият вътрешен министър.