Млекопроизводители от Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка област блокираха за 15 минути едното платно на пътя Пловдив-Карлово, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Пловдив.
Пътят бе препречен с магарешка каручка, в същото време протестиращите вдигаха шум със звън на чанове, а зад тях бяха опънати плакати с надписи „Стига измама и лъжи“, „Преведете ни парите, за да не ви сваляме главите“. Фермерите настояват за спешно изплащане на дължимите пари и не приемат подписаното в земеделското министерство споразумение, защото, по думите им, никого не са упълномощавали. Документът не съдържа точни клаузи, а само обещания, че в бъдеще животновъдите ще получат нещо, коментираха от Съюза на животновъдите. Фермерите смятат, че отпусканите 60 млн. лева са недостатъчни за стабилизиране на сектора и настояват да получат субсидиите, които вземат фермерите в Румъния и Гърция.
Млекопроизводителите заявиха, че утре преди обяд ще блокират отново пътя Пловдив-Карлово. Те са категорични, че ще продължат да протестират, докато не бъдат изпълнени исканията им за субсидиране на литър мляко с 20 стотински и не получат парите. /БЛИЦ