Млекопроизводители от цялата страна ще излязат на протест пред Министерски съвет на 25 март. Млекопроизводителите настояват да им бъдат изплатени обещаните пари от евросубсидиите на глава животно и за литър качествено мляко.
"Искаме земеделският министър Валери Цветанов да изпълни обещанията си. Досега не сме получили и стотинка от парите", заяви  Теньо Тенев, член на Регионалната асоциация на млекопроизводителите в Стара Загора, цитиран от Дневник.
"От януари никой не е получил и стотинка субсидия. Два месеца вече се събират документи за субсидия на литър качествено мляко. Но даже и в един момент 12-те милиона да бъдат издължени, те ще ни стигнат за два месеца. Ангажиментът за целогодишна субсидия не е изпълнен. Най-рано в края на годината ще постъпят и средствата за глава животно", добави още Тенев.
С 10-15 стотинки е паднала цената на литър мляко в Старозагорско. В момента изкупната цена е 50 - 52 стотинки за литър, а на места тя пада и до 32 стотинки, коментираха от старозагорската асоциация на млекопроизводителите. /БЛИЦ