Престъпна група, извършила поредица грабежи чрез упояване на жертвите, бе разкрита от служители на сектор “Грабежи” в СДМВР и колегите им от Първо, Пето и Шесто РУМВР. Мними нимфоманки предлагали секс в интернет, като вместо това упоявали мераклиите и ги обирали.
Двама мъже и три жени, всички с адресна регистрация в населени места извън София, са задържани под стража за 72 часа. Бандата извършвала престъпленията поотделно и в съучастие, но винаги по една и съща стратегия. Те влизали в контакт с потърпевшите чрез интернет сайт (жертвите били само мъже), където търсели клиенти за различни сексуални услуги.
Срещали се в дома на потърпевшия и го привеждали в безпомощно състояние, като сипвали в питието му разтвор на упойващото вещество “ривотрил”. Мъжът заспивал за няколко часа, а извършителите имали достатъчно време да оберат всичко по-ценно от дома. Когато се събуждала жертвата, тя установявала липсите и звъняла веднага на ченгетата. Криминалистите заложили капан на "жадните за секс" дами и спипали цялата престъпна група. В момента се разяснява броят на пострадалите мераклии за ласки. /БЛИЦ