Мобилните екипи на „Спешна медицинска помощ” през изминвалата седмица от 18 до 25 август са се отзовали на 12 сигнала за пътно-транспортни произшествия по републиканската пътна мрежа и са оказали неотложна помощ на място на 24 пострадали, съобщиха от Националния медицински координационен център.
Най-много са ранените при катастрофи в Благоевград и Габрово - общо 12.
От здравното министерство напомнят, че от 1 август 2008 г. до края на активния летен сезон по инициатива на министъра д-р Евгений Желев медицинските екипи съвместно с "Пътна полиция" покриват 28 точки на страната, на които е отчетена повишена концентрация на ПТП. Целта е да се ограничат тежките последици от произшествията по основните пътища на страната с международен трафик и интензивно движение.

В подкрепа на информационната кампания за дежурствата на екипите на „Спешна помощ” в цялата страна са разпространени печатни материали, указващи точното местоположение на линейките във всяка една от 28-те точки на страната. Материалите се предоставят на водачите на МПС в търговските пунктове на най-голямата верига бензиностанции по основните пътища на страната. /БЛИЦ