Българите в Испания се събраха на молебен за здравето на княз Кардам и съпругата му Мириам Унгрия, съобщи прессекретарят на Симеон Сакскобургготски Цветелина Узунова. Службата се състоя в гръцката православна църква в испанската столица. Това е мястото, където българските емигранти се събират най-често. В същата църква са били венчани Кардам и Мириам.
Молебенът бе отслужен от отец Поликарий, който е представител на Гръцката патриаршия за Испания и Португалия. На службата присъства и Симеон Сакскобургготски със семейството си. През последните дни Сакскобургготски е получил в Мадрид смс-и и писма от приятели от повече от 30 страни по света. Всички те изразяват съчувствие за случилото се с първородния му син и пожелават здраве и бързо възстановяване.

БЛИЦ припомня, че 46-годишният княз Кардам изпадна в кома, след като получи тежки травми в областта на главата по време на автомобилна катастрофа край Мадрид. Кардам катастрофира заедно със своята съпруга Мириам Унгриа. Двамата бяха транспортирани с хеликоптери до болниците, в които са настанени. /БЛИЦ