Великотърновският митрополит Григорий отслужи тази вечер молебен за здравето на княз Кардам Търновски и цялото семейство на Симеон Сакскобурготски, съобщи Дарик. В катедралния храм в старата столица беше почти цялата парламентарна група и политическото ръководство на НДСВ.
„Състоянието на княз Кардам е стабилно, но той все още е в кома. За съжаление лекарите не успяха да оперират ръцете му, направена му е трахеотомия, но състоянието му остава сложно”, каза Симеон Сакскобурготски. „За нас като родители това е много тежко и заради ситуацията ще се наложи скоро да се върнем в Мадрид”, допълни той.
Лидерът на НДСВ е във Велико Търново, където присъства на откриването на изложба от архивни документи и снимки, свързани с обявяването на Независимостта на България. В събота Саксокобурготски ще участва в научна конференция на тема „Среща с историята – 100 години от провъзгласяването на Третото българско царство".

Гости на форума в музея „Възраждане и учредително събрание" ще бъдат още омбудсманът на България Гиньо Ганев, проф. Георги Марков и проф. Андрей Пантев. /БЛИЦ