Започна броенето на анкетите за символа на Бургас, до дни излизат резултатите. Засега Мостикът води в анкетата в интернет, съобщава кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Символът на Бургас трябва да бъде ясен до дни, вече започна броенето на листовките, в които гражданите дадоха своя глас за това коя от забележителностите на Бургас да бъде обявена за символ на града.  Освен с анкетни карти бургазлии можеха да кажат кой да е бургаският символ в интернет. На интернетстраницата на общината сред посочените обекти води мостикът, който е популяризиран като моста. 77% са гласували за него, а 15 % за Храм-паметника “Св. Св. Кирил и Методий”. От 10 септември до 15 октомври чрез анкетни карти бургазлии можеха да избират между седем обекта -Мостикът, Къща -музей „Петя Дубарова”, Храм-паметникът „Св. Св. Кирил и Методий”, сградата на общината, Арменската църква, Драматичен театър „Адриана Будевска”, и Художествената галерия „Петко Задгорски”. Още като започна кампанията бургаски медии предложиха в анкетата да влязат още Часовникът, бургаският фар, паметникът на Пушкин, Морското казино и балюстрадата до него. Известни бургазлии се включиха в дискусията, като някои от тях посочиха, че за символ на града могат да бъдат обявени важни инфраструктурни и незавършени с десетилетия обекти, като ГУМ -а. За други символът са даже двете главни бургаски улици, Грамофонът. Но какъв ще бъде изборът на бургазлии за символ на Бургас, ще стане ясно само след броени дни.
Твърде е вероятно да се стигне и до балотаж между няколко обекта, ако резултатите помежду им са близки, съобщиха от отдел „Туризъм” в общината. /БЛИЦ