„Има удар по предното стъкло на автомобила. Водачът се е заключил вътре и полицаите не е имало как да го извадят, затова и са счупили стъклото“. Това разказа в ефира на Нова телевизия бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев.

Последни новини за джигита и спътницата му, закопчани след зрелищна гонка в София

Той разкри, че предното стъкло е по-усилено. „По-специално е, отколкото страничните. Ако го удариш, може да падне в лицето на водача, а страничното пада надолу. Не обвинявам колегите, ситуацията е била динамична“, каза той.

По думите му оръжието на полицаите е изкарано за респект, защото стъклата са затъмнени и не е ясно какво точно има вътре.

Ексклузивни разкрития за джигита, закопчан след зрелищна гонка по столичен булевард БЛИЦ TV

Според него полицаите са видели, че Амебата управлява автомобила и дори да се е бил сменил с момичето в колата, е нямало да има ефект. „Той е опитал да направи тази рокада заради това, че вече има производства срещу него“, каза той.

Колата след гонката все още дори и във вторник сутринта е на мястото на ареста. Това обаче според Тенев е голяма грешка и тя не трябва вече да е там.

БЛИЦ припомня, че подобен проблем възникна и при случая с Георги Семерджиев. След катастрофата автомобилът, или поне това, което бе останало от него, бе позициониран пред столично РПУ, където всеки имаше достъп до него. По темата избухна широк дебат, а колата в крайна сметка бе преместена на специализиран паркинг, където никой, освен органите на реда, няма достъп до нея.

Зрелищна гонка и арест на голям булевард в София ВИДЕО

БЛИЦ припомня, че около 12 часа вчера патрул на Второ РУ забелязал лек автомобил да преминава на червен сигнал на светофара, застрашавайки двама пешеходци на кръстовището на бул.“Генерал Никола Жеков“ и ул.“Христо Силянов“. Униформените веднага подали сигнал за спиране, но водачът не се подчинил и продължил да шофира по малките пресечки в квартала.

В рамките на краткото преследване, автомобилът навлязъл в насрещното движение на ул. „Чудомир“, удряйки две леки коли, след което - при опит да се измъкне с маневра на заден ход, ударил и патрулния автомобил.

Водачът и спътницата му – на 22 години, отказали да напуснат колата и опитали да си разменят местата зад волана. Те оказали съпротива при задържането, при което леко са пострадали двама полицейски служители. Извършеният тест за алкохол на шофьора е отчел отрицателен резултат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук