"Хората вече не ме понасят, защото постоянно говоря за смъртта на Стоянка Мутафова. Говоря за това какво беше в последните й дни, как е починала в болницата и други. А аз не спирам да говоря за нея", с тези думи и със сълзи на очите дъщерята на голямата атриса започна своя разговор в сутрешния блок на БНТ.

"Самочувствието ми в момента е съсипано. Само спомена за нея ми повдига духа. Първите дни след смъртта й бях само на успокоителни", каза още Мария Грубешлиева - Муки.

"Днес тя шеще да има рожден ден, а минаха само два месеца от смъртта й. Днес станах и й казах "Майче, честит рожден ден". Тежко ми е, трябваше да бъдем двете", сподели с мъка дъщерята на Мутафова.

"Отиде си изведнъж. Внезапно си отиде. А не искаше да се превърне в някоя баба, която да я гледат. Тя бе активна и жизнена. Не можа да понесе старостта. Но в един момент тя остаря и започна да се превръща във възрастна баба.

А само една седмица преди да се разболее игра в "Г-жа Стихийно бедствия"

"Три пъти се опитвах да я върна от смъртта. Аз знаех, че тя си отива. Видимо беше. Но се радвам, че се случи на Никулден. Нейният Нейчо си я прибра", каза още Муки.

Тя сподели, че откакто Мутафова е отишла в болницата, където е починала, не е пипала леглото й и че не знае кога ще го оправи.

Мария Грубешлиева сподели и за още един кошмар, който е приживяла след смъртта на Мутафова: "Това се случи когато й оставяхме 40 дни. Бяхме в червката и видях снимката на некролога й. Разплаках се. Толкова хубава снимка сме й сложили там. Като я видях пак рухнах".

Муки разкри за слух, който витае около нея: "Говорят, че съм щала да участвам в нейната роля в "Г-жа Стихийно бедствие", но няма да го направя. Да не казвам никога, но не мисля, че тя ще ме хареса в нейната роля".

"Колкото беше комедийна на сцената, толкова тежка, трудна и песимистична бе в живота. Винаги имаше вътрешни страхове в живота, но това е характерно за много талантливи хора. Много страдаше единствено за Нейчо", каза още Муки.