Анализът показва, че за хората, които закусват с мюсли всеки ден, рискът от спиране на сърцето e с 28% по-малък. Този риск e намален с 22% за тези, които предпочитат такава закуска от 2 до 6 дни седмично и с 14% за тези, които я консумират само веднъж седмично, съобщи View Sofia.
Сега разбираме защо задължително 50-годишната Мадона се храни с мюсли с вода – една от малките й тайни, за да шашка цял свят с перфектна фигура и отлично здраве. Привърженик на тази макробиотична диета е и Гуинет Поутроу. Основан изцяло на природни продукти, този хранителен режим е познат още от древен Китай. Затова и вече половин век швейцарската фирма Bio-Familia разтърсва пазара със зърнените храни известни като мюсли.
Мюслито е смесица от сложни въглехидрати (овесени ядки, соя, малц, царевица) и прости въглехидрати (захар, глюкоза, фруктоза), при което се получава изключително здравословна храна. Familia предлага различни линии като две от тях се предлагат вече и у нас - Мюсли Familia Екс Лайн и Мюсли Familia Суис Лайн, всяка с по 3 разновидности. На серията Суис принадлежат два т.нар. био продукта – "Крънч” и „Оригинал”, а с добавена Фолиева киселина е „Спешъл”.
Този вид киселина е жизнено необходима, особено при бременните жени, за да се запази плода здрав. Тя се съдържа в зелените листни зеленчуци и бобени храни, както и месото, но при топлинна обработка почти изчезва. /БЛИЦ