Мъж е в спешна помощ с множество наранявания, след като пропадна в шахта на ВиК в района на Военния университет във Велико Търново. Инцидентът станал около 15 ч. 30-годишният търновец излязъл да разхожда кучето си над новия жилищен комплекс "Слънчев дом", когато навлязъл в санитарно-охранителна зона с каптаж на ВиК.

Внезапно изгубил кучето от погледа си и решил да се покачи върху шахта, за да види къде е домашният любимец. Съоръжението било покрито с циментови блокчета, но те явно са били разместени или някое се е спукало, когато е стъпил казаха пожарникарите.

Така търновец пропаднал в 6-метровата шахта. Приятелката му, която била с него, подала сигнал за помощ. На място пристигнали пожарникари и екип на спешна помощ. Около 40 минути продължила операцията по обезопасяването и изваждането на пострадалия с носилка и въжета, разказа Станко Лазов от Оперативния център на пожарната в Търново.

Междувременно в шахтата се спуснал лекар, който поставил на ранения банка с обезболяващи. 8 огнеборци и съседи от близките блокове се включили, за да измъкнат мъжа. Той е откаран в Центъра за спешна помощ.Има счупен крак, но състоянието му и другите травми се уточняват.

Източник: Марица