Великотърновският окръжен съд с определение от днес наложи на 40-годишния Мирослав Б. И. мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от съда.
Срещу мъжа е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление по чл 116, ал. 1, т. 6, тоест „за убийство по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост”, предаде кореспондентът на БЛИЦ във Велико Търново. Мирослав е от село Правда и бе задържан за 72 часа по подозрение, че е съсякал с брадва мъж от Горна Оряховица – 47-годишния самотно живеещ Иван Иванов. Неговият труп бе открит от полицията на 15 април тази година, месец след убийството.
Обвиняемият Мирослав И. е дал подробни обяснения и е признал вината си пред разследващия орган, както и не се противопоставил по негово отношение да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража”. От данните по делото може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил престъпление /убийство/, за което се предвижда наказание не по-малко от десет години лишаване от свобода, поради което съдът му налага най-тежката мярка „задържане под стража”.
Определението на ВТОС подлежи на обжалване или протест пред ВТАС в тридневен срок. /БЛИЦ