52-годишен мъж повече от 20 дни живее в коридора на хирургичното отделение на болницата в Пазарджик. Ангел Томов е бил опериран успешно от некротичен панкреатит.
Изключително тежката интервенция спаси живота му, но се оказа, че няма кой да го пробере от болницата, когато дойде време да го изпишем, каза шефът на хирургичното отделение д-р Васил Вълчев, пише в. „24 часа”.

Лекарят сигнализирал в службата за социално подпомагане и оттам изпратили служител да се запознае със случая на Ангел. След като се видял с изоставения мъж, социалният работник обещал да го настаянт в дом, където за него да полагат необходимите следоперативни грижи.

На следващия ден обаче от социалната служба съобщили в хирургията, че Томов може да замине за Силистра, защото само там имало свободни места в социален хоспис.
От отделението се видели в чудо кой и как ще транспортира болния на 500 км от Пазарджик.

Директорът на местната болница д-р Петко Митев е категоричен, че нямат законово основание да отпуснат линейка, с която оперираният мъж да бъде откаран до крайдунавския град.
Самият Томов разказва, че е разведен и не поддържа контакт с бившата си съпруга и децата. Те не се интересували от него. Жената, с която живеел след развода си, пък го изоставила, преди да бъде приет в спешното. Нямал други близки, които да се грижат за него, както и средства за препитание. /БЛИЦ