„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщиха от пресцентъра на водоснабдителното дружество.

Във връзка с подмяна на водомерен възел на ул. „Елисавета Багряна“ ,жк. „Гео Милев“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
- ул. „Андрей Николов“, бл. 254 вх. Г и Д, бл. 255 вх. Г и Д;
- ул. „ Гео Милев“ №45А и №47А;
- по ул. „Елисавета Багряна“, от ул. „Христо Максимов“ до ул. „Гео Милев“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Атанас Узунов“ ъгъла с ул. „Хемус“.

Във връзка с ремонт на спирателен кран на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Иваняне, община Банкя, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
- по ул. „Св. св. Кирил и Методий“, от ул. „Кокиче“ до края на улицата, ул. „Хърсово“, ул. „Лютиброд“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред училище „Ровел“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.