Много съм изненадан от случилото се. Дори да бях свидетел на това деяние, нямаше да повярвам, че това е Евгени. Той беше мой служител, един от най-добрите. Работеше в сектор “Икономическа полиция”. Това каза бившият началник на ОДП-Бургас Георги Пенев по повод на убийството в бистро "Бохеми" в Бургас, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.

След загубата на приятелката му той не е на себе си. Мисля, че в основата на всичко е пиянска свада. Чух от мои колеги, че Евгени освободил пълнителя от пистолета и го насочил срещу това момче, но в пистолета останал един куршум. Още вчера след обед бистро „Бохеми“ беше пълно с посетители и няма следа от трагедията.
Бившият служител на Икономическа полиция в Бургас 49-годишният Евгени Ганев, който се смята за убиец на Тодор Стоев в бистро "Бохеми", е отказал да даде показания. Той е в силно афектирано състояние. Очаква се на 8 август да му бъдат предявени обвинения и да бъде задържан. Преди три месеца инфаркт покосил приятелката на Ганев, загубата го съсипала напълно и от тогава той е в много тежко състояние.


Убийството стана във вторник около 6,10 часа сутринта в бистро "Бохеми" на улица “Александровска” в центъра на Бургас. Трупът на Тодор бе открит на една от външните маси на заведението. Предполагаемият убиец Евгени Ганев бе задържан 2 часа след разстрела. Той обаче отрича да е стрелял. Вчера в 13 часа на обед само най- близките изпратиха по последния му земен път убитият във вторник в центъра на Бургас 23-годишен Тодор Стоев. Гробът, в който бе положен младият мъж, е на централната алея на Бургаските гробища.
Родителите на младежа пожелаха погребението да се извърши в тесен семеен кръг и не допуснаха журналисти до траурната церемония. Те са в изключително тежко състояние. Майката на застреляния е служителка в Първа инвестиционна банка в Бургас. По думи на нейни колеги синът й не е познавал убиеца си.
Проведените процесуално-следствени действия и разпитите на свидетели по безспорен начин показах, че началникът на РПУ–Приморско Красимир Димов е бил в бургаското бистро "Бохеми" по време на убийството на 23-годишния Тодор Стоев.
Магистратите от Окръжна прокуратура в Бургас също потвърдиха тази информация. И камерите на Обединена българска банка при бистрото показват присъствието на шефа на полицията в Приморско на фаталния рожден ден на убиеца на Тодор Стоев.
Началникът на РПУ-Приморско Красимир Димов днес трябваше да бъде разпитан за убийство, станало около 6 часа сутринта във вторник по време на празненство на бившия полицай. Димов бил сред гостите на рожденника - 49-годишния Евгени Ганев - заподозрян за убийството на младежа.
Извършената аутопсията на Тодор Стоев показа, че куршумът е пронизал лявото му слепоочие, а смъртта е била мигновена. /БЛИЦ